Ons Team

Het team van Sterkliniek Dierenartsen Den Helder bestaat uit vijf vrouwen: twee dierenartsen en drie paraveterinairen. Zij zijn goed op elkaar ingespeeld en twee van hen werken al 15! jaar samen. Het team is jong en gemotiveerd en staat graag voor u en uw huisdier klaar.

Renée Chalmers Hoynck van Papendrecht,

Dierenarts en praktijkeigenaar

Dierenarts in hart en nieren
Renée werkt al bijna 30 jaar als gezelschapsdierenarts en zij vindt het nog steeds een geweldig vak vol uitdagingen. We leven in een tijd waarin de diergeneeskunde zowel op het gebied van diagnostiek als behandelingsmogelijkheden enorme ontwikkelingen doormaakt. Dat is geweldig maar het vereist ook continu investeringen in apparatuur, nascholing van dierenarts en paraveterinair om onze hoge kwaliteit te waarborgen. Het lag dus voor de hand om Sterkliniek te worden. Wij zijn de 80ste Sterkliniek van Nederland!Dankzij de tomeloze inzet van het hele team met Mariska als kwaliteitscoördinator mogen wij ons nu met trots “Sterkliniek Dierenartsen Den Helder” noemen.De bijna onbegrensde mogelijkheden zorgen ook soms voor lastige afwegingen, want moet alles wat kan, ook kunnen en moeten we alles willen? Goede communicatie met de eigenaar is dus van cruciaal belang.
Naast haar werk in de praktijk is Renée Executive Board Member en vanaf September Honorary Secretary van de World Small Animal Veterinary Association (WSAVA). Deze organisatie heeft als doel de diergeneeskundige zorg voor dieren over de hele wereld te verbeteren en zodoende hun welzijn. De combinatie praktijk en bestuursfunctie bij de WSAVA is heel verfrissend en het is heerlijk om altijd helemaal vooraan te staan bij alle ontwikkelingen in de veterinaire wereld en volgens de nieuwste inzichten te kunnen werken. Dat is dus ook heel belangrijk voor onze kliniek en dus voor uw huisdier en u.

Dit alles kan alleen maar door ons enthousiaste, professionele en betrokken team! Ik nodig u uit om de rubrieken “Over ons” en “In de samenleving” te lezen om te weten, waarom u voor ons gekozen hebt of gaat kiezen. Welkom!

 

Renee en Duuk 1

CV Renee

Mariska van der Burg,

Dierenarts

Mariska is opgegroeid in Den Helder en is in 2013 afgestudeerd als dierenarts.

Als kind kwam zij al met haar ouders bij ons in de praktijk. En wat is er leuker dan dat toen gevraagd werd: “Wat wil je worden als je later groot bent? Dierenarts!” En dan ben je een aantal jaren later zelf de dierenarts in dezelfde dierenkliniek die dan kan zeggen: “Wie is de volgende?” Een droom die uitkwam!

Aan het einde van haar studie heeft Mariska veel bij ons in de kliniek meegelopen. Het is haar en ons toen zo goed bevallen dat zij in februari 2014 bij ons is komen werken. Na haar afstuderen heeft ze in afwachting van die toekomstige samenwerking een aantal maanden gewerkt bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom waar zij al kennis maakte met het concept Sterkliniek. Nu is zij een volwaardig dierenarts in vaste dienst bij de Sterkliniek Dierenartsen Den Helder

Wat zij leuk vindt aan Sterkliniek Dierenartsen Den Helder is de sfeer onder de medewerkers en het plezier waarmee er gewerkt wordt. Je bent er voor het dier, maar ook zeker voor de eigenaar. Kortom de liefde voor het vak. Daarnaast bevalt haar de professionele werkwijze: er wordt niet zomaar een behandeling gestart zonder dat er onderzoek is gedaan naar de onderliggende oorzaak. In de praktijk zijn er allerlei mogelijkheden aanwezig om nader onderzoek te doen. En eerlijk is eerlijk, hoe heerlijk het wonen in Den Helder is: het blijft een uithoek. Er wordt daarom alles aan gedaan om zoveel mogelijk op de praktijk te kunnen onderzoeken en een behandeling in te stellen, zodat je op dezelfde dag vaak al weet wat de diagnose is en het behandelplan kan opstellen en niet voor alles doorgestuurd hoeft te worden.

Het afgelopen anderhalf jaar heeft zij zich gestort op de kwaliteitseisen van Sterkliniek Dierenartsen en heeft zij het kwaliteitshandboek voor Sterkliniek Dierenartsen Den Helder opgesteld en geïmplementeerd. Als kwaliteitscoördinator ziet zij erop toe dat het kwaliteitshandboek wordt nageleefd en alle processen continu worden verbeterd.

Maris en Luna

Stephanie Wigman,

Dierenarts

Mijn naam is Stephanie Wigman.

Ik kom per 1 mei 2018 het team Sterkliniek Den Helder versterken.

Ik ben via mijn ouders al vroeg in aanraking gekomen met verzorgen van dieren. Mijn ouders werkte namelijk voor de dierenambulance Voorne Putten. In 2007 ben ik begonnen met mijn studie diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

Op dierendag 2013 ben ik afgestudeerd. Eerst begonnen met waarnemingen door heel het land. Daarna vaste banen in Zeeland en Voorne Putten.

Ik ben erg geïnteresseerd in kattengeneeskunde. Daarom ben ik vorig jaar oktober begonnen met opleiding kattengedragsdeskundige bij Tinley academie.

Thuis heb ik ook 3 katten. Een schildpad poes van 10 jaar, cyperse poes van 4 jaar en een rode kater van 3 jaar.

In mijn vrije tijd fotografeer ik graag landschappen en dieren (oa vogels, zeehonden etc)

Ik heb erg veel zin in het nieuwe avontuur in Den Helder en hopelijk tot snel,

Stephanie

Shelley Schoens,

Senior Paraveterinair / Praktijkmanager

Sinds 2001 werkt Shelley als Paraveterinair in onze kliniek in vaste dienst.

In januari 2012 heeft zij haar diploma “Honden en Katten Besluit ’99” gehaald, naast alle gebruikelijke nascholingen.

Naast het werk als dierenartsassistente is zij de afgelopen jaren uitgegroeid tot praktijkmanager. Door het vele werk dat zij Renée als praktijkeigenaar uit handen neemt, kan Renée gelukkig ook actief zijn in het echte dierenartsenwerk.

Zij doet de (financiële) administratie, zoals de inkoop en de boekhouding, verzorgt ook de social media en is daarnaast natuurlijk ook druk met alle werkzaamheden, die bij het worden en blijven van een Sterkliniek komen kijken. Daarnaast is zij mede verantwoordelijk voor de opleiding van onze stagiaires. Dat lijkt veel en is veel, maar met een goed, hardwerkend team, een fijne werksfeer, een grote efficiency en een grote mate van flexibiliteit van het hele team is veel mogelijk.

Anouk Burger,

Paraveterinair

Anouk is net klaar met de opleiding tot paraveterinair en heeft in die hoedanigheid vorig jaar bij ons stage gelopen. Tijdens haar stage was er direct een klik en dat is dan ook de reden dat zij vanaf april 2016 vast onderdeel van ons team is geworden! Zij is een zeer oplettende, attente en blije persoonlijkheid en een harde zelfstandige werker, die al je wensen vervult voordat je ze hebt uitgesproken.