Tarieven

Tariefopbouw en waarom?

Wij weten allemaal dat aan het leveren van hoog kwalitatieve diergeneeskundige zorg een prijskaartje hangt.

Nascholing, intercollegiaal overleg en congressen kosten geld.

Om kwaliteit te leveren moeten er veel investeringen worden gedaan: een professionele praktijk investeert in  de kwaliteit van dierenartsen en paraveterinairen, instrumentarium en apparatuur en in de kliniek!

De kranten staan vol over hoge loonkosten en dat daarom mensen niet meer in vaste dienst genomen worden of worden onderbetaald. Bij ons niet! Wij hebben een heel goed vast en gemotiveerd team dat uitstekende prestaties levert.

Enige medische beroepsgroep die btw-plichtig is!

Waarom?: Omdat wij luxe zijn!?!

Van wat u afrekent betaalt u 21% btw over alles dat de dierenarts heeft gedaan, alleen voor medicijnen geldt het 6% tarief. Huisdieren zijn helemaal geen luxe. Dat weten wij allemaal en gelukkig toont wetenschappelijk onderzoek ook steeds meer aan dat het hebben van huisdieren niet alleen goed is voor de geest en het sociale aspect, maar ook goed is voor de gezondheid.

Milieueisen

De afvalstromen moeten ook volgens bepaalde regels en protocollen: kost geld. Sterklinieken hebben dat ook allemaal vastgelegd in protocollen en terecht.

Wij willen maatschappelijk verantwoord ondernemen: het asiel en vogelasiel, het aquarium en de Helderse vallei en de dierenambulance worden allemaal tegen een sterk gereduceerd tarief of helemaal gratis geholpen.

Velen van u weten dat wij indien noodzakelijk ook betalingsregelingen treffen, onder de afspraak dat we alleen iets afspreken dat nagekomen kan worden.

Houd het voor u betaalbaar

Wij weten allemaal dat aan kwaliteit en dus het stellen van diagnoses een prijskaartje hangt. Het is daarom van groot belang dat u zich daarvan bewust bent bij de aanschaf van een huisdier en dat u zich goed informeert over wat voor afwijkingen er voorkomen bij rashonden of -katten. Op de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) kunt u veel informatie vinden. Deze website wordt ondersteund door KNMvD. Denk ook goed na over het al dan niet nemen van een dierziektenkostenverzekering. Maak hier de vergelijking tussen meer dan 15 huisdierenverzekeringen gebaseerd op premie, dekking en voorwaarden en kijk welke het beste bij u en uw hond of kat past.

Loading poll...

 Daarnaast proberen wij de kosten te beperken doordat wij heel erg focussen op preventie:

Voorkomen is beter dan genezen én goedkoper!!!

Huisdieren kosten veel geld en maar een klein deel van de jaarlijkse kosten wordt gemaakt bij de dierenarts. Informeer van te voren naar wat de kosten zijn. Wij proberen u van tevoren te informeren over de kosten. Mochten wij dat vergeten omdat wij druk bezig zijn om uw dier beter te maken, vraag daar dan zelf om!!!

Wij proberen regelmatig grote kortingsacties met verschillende fabrikanten te organiseren zoals bijvoorbeeld korting op anti-parasitaire middelen of op gebitsverzorgingproducten.

algemeen